Сенат затвердив Вікторію Нуланд на посаду заступника держсекретаря США

Сенат затвердив Вікторію Нуланд на посаду заступника держсекретаря США

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США затвердила кандидатуру 59-річної Вікторії Нуланд на посаду заступника державного секретаря США з політичних питань.

Голосування відбулося за спрощеною процедурою під час засідання Сенату в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Очікується, що незабаром Нуланд буде приведена до присяги й розпочне офіційно виконувати обов’язки на третій за рангом посаді в Державному департаменті США.

Читайте також: Комітет Сенату США підтримав призначення Нуланд заступницею держсекретаря

Як повідомляв Укрінформ, слухання кандидатки в профільному комітеті Сенату відбулися 15 квітня. У своїй заяві вона серед іншого висловила політичне бачення щодо політики на російському напрямі.

«Путінська Росія розставила своїх бойовиків та зброю майже по всіх континентах, а також посилила дезінформацію, втручання у вибори й кампанії тиску на опонентів»,- зауважила Нуланд.

Читайте також: Нуланд: Корупція – інструмент, який використовує Кремль в Україні

Вона також погодилась з необхідністю посилити санкції проти РФ, у тому числі російського газопроводу Nord Stream 2. Крім того, Нуланд підкреслила важливість протистояння масштабній корупції, яку Росія проєктує на інші держави, в тому числі на Україну, з метою посилення впливу на уряди цих країн.

Вікторія Нуланд є досвідченим дипломатом Державного департаменту США та має ранг посла. Вона, зокрема, працювала заступницею голови Місії США при НАТО, а також помічницею держсекретаря США в питаннях Європи та Євразії й відповідала за формування політики Держдепартаменту США на українському напрямі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-