Штати готують візит Блінкена до України в травні - CNN

Штати готують візит Блінкена до України в травні - CNN

Укрінформ
Державний секретар Ентоні Блінкен може відвідати Україну з офіційним візитом у травні – перед зустріччю президентів США і РФ, попередньо запланованою на літо.

Про це повідомляє CNN із посиланням на «джерело в уряді України, близьке до переговорів, що тривають», передає Укрінформ.

«Адміністрація Байдена готується відрядити державного секретаря Ентоні Блінкена до України наступного місяця», - зазначає телеканал.

При цьому він звертає увагу на те, що візит глави зовнішньополітичного відомства США може відбутися на тлі підготовки зустрічі Джо Байдена й Володимира Путіна.

«Той факт, що адміністрація Байдена відправить свого головного дипломата в Україну за кілька тижнів до потенційного саміту, надсилає чіткий меседж, що Вашингтон підтримує цю східноєвропейську державу (Україну – ред.) і цінує її як союзника»,- підкреслюється в повідомленні.

Читайте також: Кулеба зустрівся із Блінкеном - розмова тривала годину

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у ЗМІ з’явилася інформація про те, що саміт президентів США і Росії, запропонований Вашингтоном, може відбутися 15-16 червня, одразу після участі Джо Байдена в зустрічах G7.

Однак у Білому домі відмовилися від офіційних коментарів з приводу дати, а також місця проведення зустрічі президентів РФ і США.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-