В Ірані почали виробляти COVID-вакцину

В Ірані почали виробляти COVID-вакцину

Укрінформ
Вакцини, які знаходяться на третій фазі досліджень, почали виробляти в Ірані. З початком серійного виробництва вітчизняної вакцини від коронавірусу нового типу (COVID-19) COVIRAN Bereket у Тегерані сподіваються на швидке вирішення проблеми з вакцинацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Анадолу.

Як зазначається, в одному з готелів у столиці Ісламської Республіки за участю представників Наукової ради з коронавірусу добровольцям ввели вакцину COVIRAN Bereket, дослідження якої знаходяться на третій фазі.

Серед добровольців - член Національної ради з боротьби з коронавірусом Муні Мухріз, депутат від провінції Систан і Белуджистан Хусейн Алі Шехріярі й колишній викладач Мухаммед Алі Емірзергер.

До вересня планується виготовити понад 30 млн доз вітчизняної вакцини, в тому числі 1 мільйон доз - у травні, 3,5 мільйона - у червні, 12 мільйонів - у липні й 15 мільйонів - у серпні.

Іран вперше випробував першу вітчизняну вакцину COVIRAN Bereket на людині 29 грудня 2020 року, після чого оголосив про успішні результати.

Читайте також: Канада замовила у Pfizer третю й четверту дози COVID-вакцини

Як повідомлялося, кількість доз вакцини від коронавірусу, введених в усьому світі, перевищила 1 мільярд, 58% з них отримали жителі всього трьох країн: США (225,6 млн), Китаю (216,1 млн) і Індії (138,4 млн).

За даними Worldometer, у світі зафіксували 147 122 348 випадків зараження на коронавірус, зокрема 3 114 245 летальних, одужали 124 783 207 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-