Німецький міністр пропонує не пов'язувати Nord Stream 2 зі справою Навального

Німецький міністр пропонує не пов'язувати Nord Stream 2 зі справою Навального

Укрінформ
Завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2 не слід пов'язувати зі справою російського опозиціонера Олексія Навального, вважає міністр економіки й енергетики ФРН.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW з посиланням на видання медіагрупи Funke.

Міністр економіки й енергетики Німеччини Петер Альтмаєр вважає, що приймати рішення стосовно проєкту газопроводу слід незалежно від окремих випадків, пов'язаних із правами людини.

"При цьому Альтмаєр закликав Росію дотримуватися міжнародних стандартів прав людини й у випадку з політиком, поміщеним у виправну колонію у Володимирській області", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кремль офіційно попередили про наслідки за ситуацію з Навальним – Білий дім

Негайне звільнення Навального стало б найкращим вирішенням ситуації, додав німецький міністр.

Як повідомлялося, 31 березня Олексій Навальний оголосив голодування в колонії, вимагаючи кваліфікованої медичної допомоги. 19 квітня його перевели в стаціонар лікарні, розташований на території колонії суворого режиму у Володимирі.

Читайте також: Навальний оголосив, що припиняє голодування

8 квітня 79 політиків із 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити його з в'язниці. Крім того, відкриті листи на адресу Путіна з вимогою допустити лікарів до Навального опублікували депутати регіональних російських парламентів і західні діячі мистецтв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-