Туреччина зреагувала на визнання Штатами геноциду вірмен

Туреччина зреагувала на визнання Штатами геноциду вірмен

Укрінформ
Туреччина засуджує визнання президентом США Джо Байденом геноцидом масових убивств вірмен в Османській імперії 1915 року.

Відповідну заяву оприлюднило МЗС Туреччини, передає Укрінформ. 

«Ми рішуче відкидаємо та засуджуємо заяву президента США щодо подій 1915 року, зроблену під тиском радикальних вірменських кіл та антитурецьких угруповань. Згадане твердження не має наукової та правової бази, а також не підтверджується жодними доказами... Характер подій 1915 року не змінюється відповідно до поточних політичних мотивів чи внутрішньополітичних міркувань. Таке ставлення служить лише грубому викривленню історії», - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства Туреччини.

У міністерстві нагадали, що раніше «Європейський суд з прав людини чітко заявив про суперечливий характер подій 1915 року», та вказали, що заявлена позиція президента США «не сприяє миру і стабільність у регіоні».

Читайте також: Байден заявив Ердогану про намір визнати геноцид вірмен в Османській імперії - ЗМІ

«Замість обслуговувати порядок денний певних політичних кіл, які намагаються сіяти ворожнечу на основі історії, ми запрошуємо вас підтримати зусилля, спрямовані на встановлення практики мирного співіснування в регіоні, особливо серед турецького та вірменського народів», - закликають в Анкарі.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні президент США Джо Байден офіційно визнав геноцидом масові вбивства вірмен в Османській імперії 1915 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-