В Індії знову COVID-рекорд - за день майже 347 тисяч випадків

В Індії знову COVID-рекорд - за день майже 347 тисяч випадків

Укрінформ
Кількість підтверджених випадків коронавірусу в Індії упродовж останньої доби зросла на 346 786, тож третій день поспіль у країні фіксується новий світовий рекорд інфікувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Уряд Індії залучив військові літаки та потяги, щоб доставляти кисень з віддалених куточків країни до столиці Делі. Криза відчувається і в інших частинах країни, оскільки кілька лікарень повідомляють про відсутність медичного кисню.

Читайте також: ЕМА рекомендувало продовжити щеплення вакциною AstraZeneca

Місцеві ЗМІ повідомляють про нові випадки смертей через відсутність кисню у містах Джайпур та Амрітсар.

Кількість смертей внаслідок пандемії COVID-19 в Індії упродовж останніх 24 годин зросла на 2 624, що теж є найвищим щоденним показником в країні на сьогодні.

Зараз в країні, де живе близько 1,3 млрд осіб, зафіксовано 16,6 млн випадків COVID-19, а також 189 544 смерті внаслідок пандемії.

Як повідомлялося, ситуація в Індії погіршується вже кілька тижнів поспіль. Столичні лікарні зіткнулися з гострою нестачею ліжок, ліків і медичного кисню.

Читайте також: В Ізраїлі вперше за 10 місяців не зафіксували смертей від коронавірусу

Загалом же в Індії виявлено 16 млн випадків зараження коронавірусом, що є другим показником у світі після США.

Коронавірусний вибух в Індії може бути пов'язаний із циркуляцією нового штаму з подвійною мутацією, який викликає побоювання у вчених.

Минулого понеділка сотні тисяч прихильників індуїзму зібралися, щоб провести священне купання в річці Ганг в Індії, незважаючи на те, що в країні зафіксований найвищий у світі приріст нових заражень коронавірусом.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-