Молдова заявила, що не видавала паспорт агенту російського ГРУ «Петрову»

Молдова заявила, що не видавала паспорт агенту російського ГРУ «Петрову»

Укрінформ
Молдова не видавала паспорт на ім'я Миколи Попа росіянину "Олександру Петрову", підозрюваному в організації вибухів на складах зі зброєю у Чехії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Агентства державних послуг Молдови.

"В контексті опублікованої інформації про паспорт громадянина Республіки Молдова, виданий на ім'я Миколи Попа, який народився 18.07.1979 р, Агентство державних послуг повідомляє: особа із зазначеними ідентифікаційними даними не зареєстрована у Державному реєстрі населення Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, вибухи на складах боєприпасів у Врбетицях сталися 16 жовтня та 3 грудня 2014 року (унаслідок першого загинули двоє людей). Відновлення пошкоджених об'єктів завершилося лише у жовтні минулого року. Завдані збитки оцінюються у сотні мільйонів крон.

Читайте також: ЗМІ розкрили деталі втечі «Петрова» і «Боширова» після підриву складу у Чехії

У зв'язку з обґрунтованою підозрою в причетності до вибухів поліція Чехії заявила про розшук двох співробітників російського ГРУ, яких також підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії 2018 року.

За даними чеських правоохоронців, чоловіки використовували російські паспорти на імена Олександра Петрова та Руслана Боширова, а згодом - паспорт Молдови на ім'я Миколи Попа та паспорт Таджикистану, виданий на ім'я Руслана Табарова.

Читайте також: Вибухова справа «туристів із Солсбері»: Чехія обурена, Кремль мститься

Раніше Bellingcat та The Insider довели, що Петров та Боширов - співробітники Головного розвідувального управління РФ, їхні справжні імена - Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-