Ув'язнення Навального: ПАРЄ проведе дебати за терміновою процедурою

Ув'язнення Навального: ПАРЄ проведе дебати за терміновою процедурою

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи підтримала проведення дебатів та ухвалення резолюції за терміновою процедурою щодо арешту і ув'язнення російського опозиційного політика Олексія Навального.

Цей пункт порядку денного весняної сесії ПАРЄ був ухвалений без заперечень делегатів, які представляють усі п'ять політичних груп Асамблеї, передає власний кореспондент Укрінформу.

Дебати щодо Навального відбудуться у четвер, 22 квітня.

Асамблея також підтримала проведення дебатів і ухвалення резолюції за терміновою процедурою щодо функціонування демократичних інститутів у Туреччині.

Читайте також: Навального перевели у лікарню для засуджених

Як повідомлялося, 31 березня Олексій Навальний оголосив голодування в колонії. Він скаржився на болі у спині і ногах і вимагав кваліфікованої медичної допомоги.

8 квітня 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці. Відкриті листи на адресу президента РФ Володимира Путіна з вимогою допустити лікарів до Навального опублікували депутати регіональних російських парламентів і західні діячі мистецтв.

Читайте також: У Страсбурзі стартує весняна сесія ПАРЄ

17 квітня лікарі Навального опублікували в соцмережах результати його аналізів крові і назвали стан політика критичним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-