Чехія оголосила в розшук причетних до отруєння Скрипалів «Петрова» та «Боширова»

Чехія оголосила в розшук причетних до отруєння Скрипалів «Петрова» та «Боширова»

Укрінформ
Чеська поліція розшукує двох співробітників російського ГРУ, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів у Великобританії у 2018 році.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє поліція ЧР.

«Поліція Чеської Республіки, Національний центр боротьби з організованою злочинністю кримінальної поліції та слідчої служби (NCOZ) у зв'язку з розслідуванням обставин тяжкого злочину просить по допомогу у розшуку двох осіб, які мали бути в період з 11.10.2014 до 16.10. 2014 перебувати на території Чеської Республіки, спочатку в Празі, потім в Моравсько-Сілезькому та Злінський краях», - йдеться у повідомленні поліції.

Читайте також: Чехія висилає 18 російських дипломатів

За її даними, чоловіки використовували принаймні два ідентифікаційні документи, а саме  російські паспорти - спочатку на ім’я Александра Петрова, нар. 13 липня 1979 р., та Руслана Боширова, нар. 12 квітня 1978 р., а згодом молдавський паспорт на ім’я Ніколая Попа, нар. 18 липня 1979 р. та паспорт Таджикистану, виданий на ім’я Руслана Табарова, нар. 23 жовтня 1975 р.

На фото, які поліція додає та просить усіх, хто бачив цих чоловіків, повідомити про це, - люди, яких британська поліція підозрює в отруєнні «Новічком» Сергія та Юлії Скрипалів у 2018 році.

Раніше Bellingcat та The Insider довели, що Петров і Боширов – співробітники Головного розвідувального управління РФ під іменами Александр Мішкін та Анатолій Чепіга.

Читайте також: Родина отруєної «Новічком» британки подала в суд на РФ

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Андрей Бабіш і віцепрем'єр-міністр та міністр внутрішніх справ та в.о. міністра закордонних справ Ян Гамачек оголосили, в суботу що чеські силовики мають обґрунтовані підозри у причетності представників російської спецслужби ГРУ до вибуху на комплексі боєприпасів у Врбетицях у 2014 році. Через це уряд Чехії прийняв рішення вислати з країни упродовж 48 годин 18 співробітників посольства РФ у Празі, яких вважають агентами спецслужб СВР і ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-