Яценюк: Українській армії потрібна летальна зброя, щоб зупинити Путіна і захистити Європу

Яценюк: Українській армії потрібна летальна зброя, щоб зупинити Путіна і захистити Європу

Укрінформ
Франція, Німеччина та Україна закликали Росію припинити нарощування військових сил уздовж українського кордону, щоб послабити зростання напруженості в регіоні.

Про це йдеться у статті Financial Times, передає Укрінформ.

Як зазначається, після зустрічі Президента Зеленського з Еммануелем Макроном за обідом в Єлисейському палаці та їх відеоконференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель 16 квітня речник Меркель Штеффен Зайберт заявив, що троє лідерів "поділяють занепокоєння нарощуванням російських військ на кордоні з Україною та незаконно анексованим Кримом" і "вимагають зменшення підкріплення військ для деескалації ситуації".

У статті йдеться, що Зеленський повідомив лідерів Німеччини і Франції посилення бойових дій на Сході України. Він заявив про бажання нового раунду чотиристоронніх переговорів за участю президента РФ Путіна. “Цього року було вбито тридцятьох військових. Зараз нам потрібно дуже швидко перейти від слів до прямих кроків (у напрямку імплементації Мінських мирних домовленостей 2015 року - ред.)", - цитує видання главу Української держави.

Читайте також: Меркель, Зеленський і Макрон закликали Росію відвести війська від українського кордону

Як зазначається у публікації, Зеленський, який перебуває під тиском усередині країни, аби протистояти Москві та припинити її посягання на територію України, прагне дострокового членства в ЄС та НАТО, але європейські чиновники та аналітики кажуть, що це в найкращому разі далекі перспективи.

Водночас колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Захід посилити санкції проти Росії та військову підтримку України.

"Сьогодні Україна повністю оточена агресивними російськими військами", - сказав він у п'ятницю під час інтернет-дискусії Київського форуму безпеки, який він очолює.

Читайте також: Зеленський очікує почути сигнал про ПДЧ на саміті НАТО у червні

Яценюк закликав до "реальних результатів, реальних і сміливих дій, щоб зупинити агресію Путіна”. "Нам потрібні поставки летальної зброї, військова допомога, щоб зробити українські війська сильнішими і стійкішими, аби захистити Україну, зупинити Путіна і захистити Європу ", - наголосив політик.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 16 квітня здійнив робочий візит у Францію на тлі різкого загострення ситуації на українсько-російському кордоні, куди РФ підтягнула рекордну з 2014 року кількість військових і техніки.

Зустріч віч-на-віч Президента України Володимира Зеленського з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном тривала довше, ніж було заплановано. Згодом до перемовин за допомогою відеозв’язку до них долучилася канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-