Глава зовнішньої розвідки Росії назвав санкції США «нечесною конкуренцією»

Глава зовнішньої розвідки Росії назвав санкції США «нечесною конкуренцією»

Укрінформ
Глава Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін назвав звинувачення США на адресу очолюваного ним відомства, а також ухвалений пакет санкцій проявом «нечесної конкуренції» з боку американських спецслужб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Що стосується випадів на адресу Служби зовнішньої розвідки - звісно, конкуренція провідних світових розвідслужб відбувається в особливих форматах, формах, має особливу специфіку... Та однак, на мій погляд, вона має відбуватися чесно. А той пакет санкцій США - це ознака нечесної конкуренції», - заявив Наришкін.

Він назвав нові американські санкції щодо РФ «недружнім кроком», що веде до руйнування міжнародної стабільності.

Читайте також: Нові санкції США проти Росії: Мова, яку розуміють у Кремлі

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Джо Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, в тому числі видворення російських дипломатів, через дії уряду і розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Зазначалося, що СЗР веде онлайн-видання «Фонд стратегічної культури» (ФСК), який тісно пов'язаний з міністерством закордонних справ Росії. Видання ФСК контролюється безпосередньо керівництвом СЗР ​​Росії, яке відповідає за активні заходи. Цей ресурс поширював брехню про кандидатів у президенти США на виборах в 2020 році.

США назвали Службу зовнішньої розвідки Росії винуватцем широкомасштабної кампанії кібершпигунства, якої зазнала платформа SolarWinds. Вашингтон офіційно заявляє, що вважає СВР і хакерські угруповання APT 29, Cozy Bear і The Dukes однією організацією.

Санкції поширюються на контрольовані СЗР й афілійовані з нею IT та інформкомпанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-