ЄС привітав значний внесок Індії у забезпеченні країн світу вакцинами проти COVID-19

ЄС привітав значний внесок Індії у забезпеченні країн світу вакцинами проти COVID-19

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель під час звернення до учасників «The Raisina Dialogue», - безпекового форуму, який щороку проводиться в Нью Делі, - наголосив на важливості співпраці між ЄС і Індією для виробництва вакцин проти COVID-19 та для нарощування обсягів такого виробництва для забезпечення потреб глобального фонду вакцинації COVAX.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у промові Шарля Мішеля під час форуму, повний текст якої оприлюднений на сайті Європейської Ради.

«Найбільш нагальним викликом, що постає перед нами, є COVID-19, виробництво вакцин та їх доставка у всі регіони та країни світу. Індія та Європа є головними виробниками вакцин. Разом, за допомогою COVAX, ми також підтримуємо країни з низькими та середніми доходами у зусиллях з вакцинації. Завдяки нашим спільним зусиллям, в рамках COVAX вже були доставлені більше 38 мільйонів доз вакцини у 100 країн по всій планеті», - наголосив Президент Європейської Ради.

Читайте також: У Європі вже зробили понад 100 мільйонів COVID-щеплень

Він зауважив, що збільшення обсягів виробництва вакцин є непростим завданням, яке потребує чіткої взаємодії між ЄС і Індією, в тому числі у постачанні необхідних компонентів і обладнання. Саме з цією метою сторони мають забезпечити стабільність та відкритість ланок постачання таких компонентів, сприяти збільшенню глобальних спроможностей фармакологічного сектору з виробництва вакцини, в тому числі, у країнах, що розвиваються.

«У більш віддаленій перспективі, ми маємо бути краще готовими. Саме тому я запропонував ідею міжнародної угоди щодо (боротьби – ред.) з пандемією, яка має бути досягнута в рамках Всесвітньої організації з охорони здоров’я. Разом із Тедросом Гебреісусом (Генеральний директор ВООЗ – ред.) ми вже отримали підтримку 26 лідерів з 5 континентів», - сказав Шарль Мішель.

Як повідомлялося, вакцина AstraZeneca виробляється Інститутом сироватки крові Індії під назвою CoviShield.

Наприкінці березня поточного року глави держави та урядів 23 країн, включаючи Президента України Володимира Зеленського, і Всесвітня організація охорони здоров'я виступили з ініціативою укладання міжнародного договору про глобальну протидію надзвичайним ситуаціям у сфері охорони здоров'я, якою нині є пандемія COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-