На Корсиці знайшли пізньоримські поховання в амфорах

На Корсиці знайшли пізньоримські поховання в амфорах

Фото
Укрінформ
Специфічний пізньоримський некрополь виявили археологи поблизу церкви в Л’Іль-Русс на західному узбережжі французького острова Корсика.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на порталі The History Blog.

Більшість із 40 могил, виявлених у склепі, являють собою незвичайні поховання в амфорах-трунах.

Також у цьому некрополі знайшли кілька «черепичних» поховань, в яких на небіжчиків клали перероблену обрізну черепицю й стикові покриття.

Некрополь відкрили безпосередньо поблизу Церкви Непорочного Зачаття, побудованої в 1893 р.

Свідоцтва з некрополя показують, що римське місто все ще мало міцні торговельні зв’язки з Північною Африкою. Амфори з поховань в основному робили в Карфагені, який на той час уже був римською провінцією, вони були основним джерелом імпорту вина та оливкової олії на Корсику в IV столітті н.е.

Похоронного інвентарю або похоронних приношень вчені не виявили. Могили орієнтовані із заходу на схід, голови на західну сторону, ступні на схід.

Читайте також: В Єгипті археологи знайшли «Золоте місто», якому 2600 років

Вчені наголошують, що є дані про поселення в цьому місці людей, що сягає доби неоліту, а фінікійська колонія Агілла була заснована на цьому місці до 1000 року до нашої ери. Після падіння фінікійського Тіра в 6 столітті до н. е. поселення перейшло під владу Карфагена. Це закінчилося римським завоюванням Корсики під час Першої Пунічної війни в 238 р. до н.е. Агілла стала римським містом Рубіка Рочега на наступні 600 років.

Читайте також: Археологи поновлять розкопки найбільшого міста трипільців

Після падіння Західної Римської імперії Рубіка Рочега була покинута аж до заснування поселення Л'Іль-Русс у середині XVIII століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-