Кім Чен Ин закликає громадян готуватися до жорсткої кризи

Кім Чен Ин закликає громадян готуватися до жорсткої кризи

Укрінформ
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав громадян своєї держави готувати до «складної кризи» на тлі повідомлень правозахисних організацій та груп про те, що КНДР зіштовхнулася із жорстким дефіцитом їжі та економічною нестабільністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Виступаючи на партійній конференції, Кім порівняв ситуацію із горезвісним голодом 1990-х рр.

Слід зазначити, що зараз Північна Корея тримає свої кордони повністю закритими через пандемію коронавірусу.

Це зупинило життєво важливу торгівлю з Китаєм. Особливо це дається взнаки з огляду на чинні міжнародні економічні санкції щодо ядерної програми Пхеньяна.

Варто підкреслити, що лідер Північної Кореї дуже рідко визнає труднощі у своїй країні. Цього разу авторитарний лідер закликав партійних чиновників «провести черговий важкий Трудовий марш, щоби хоч трохи полегшити життя народу».

Читайте також: Кім Чен Ин назвав ситуацію в КНДР найгіршою в історії

Як відомо, «Трудовий марш» - термін, який службовці КНДР використовують для позначення боротьби країни за виживання під час руйнівного голоду в 1990-х роках, коли падіння Радянського Союзу залишило Північну Корею без вирішальної допомоги. За оцінками, за цей період загинуло близько 3 мільйонів людей.

Повідомлення про труднощі в КНДР переважно надходять із міст та районів поблизу китайського кордону. Як зазначається, ціна на кукурудзу, основний продукт для більшості сільських районів Північної Кореї, протягом останніх місяців сильно коливалась, і часом кілограм кукурудзи коштував більше середньої місячної зарплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-