Австралія вимагає в ЄС продовження поставок вакцини від AstraZeneca

Австралія вимагає в ЄС продовження поставок вакцини від AstraZeneca

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що вимагатиме в Євросоюзу поставку до країни 3,1 мільйона доз вакцини від AstraZeneca.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Прем'єр-міністр повідомив, що ЄС попросив Австралію відкликати заявки на отримання експортних дозволів, а його листи з проханням про постачання залишилися без відповіді.

Слід звернути увагу, що напередодні виконувач обов'язків головного санітарного лікаря країни Майкл Кідд заявив, що у зв'язку з введеною Євросоюзом забороною на експорт вакцини AstraZeneca Австралія не отримала раніше замовлені 3 мільйони доз препарату.

Зі свого боку ЄС у вівторок у відповідь спростував обвинувачення Австралії у блокуванні поставок вакцин, заявивши, що відповідальність за зрив поставок несе безпосередньо компанія AstraZeneca.

Глава австралійського уряду зазначив, якщо ЄС заявляє про готовність дозволити поставки, то він знову проситиме поставити 3,1 мільйона доз, які повинні були прибути до Австралії до кінця березня.

У березні Єврокомісія прийняла рішення про тимчасове посилення правил з експорту вакцин від коронавірусу в країни, які не є членами блоку.

Читайте також: Південна Корея схвалила використання вакцини Johnson&Johnson

Подібне рішення європейська влада вважає цілком виправданим, враховуючи, що такі компанії, як AstraZeneca, опікуються продажем своїх препаратів в інші країни, замість того щоб забезпечувати обговорені обсяги поставок вакцин в країни ЄС.

Станом на ранок 7 квітня у світі з початку пандемії COVID-19 виявлено 133 034 420 випадків захворювання, зокрема 2 886 246 летальних. Водночас одужали вже від цієї хвороби 107 289 168 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-