Вакцина CoronaVac викликає вищу імунну відповідь у жінок - науковці

Вакцина CoronaVac викликає вищу імунну відповідь у жінок - науковці

Укрінформ
Проведене університетом Маніси (Туреччина) дослідження китайської вакцини CoronaVac засвідчило, що вона викликає вищу імунну відповідь у жінок.

Результати оприлюднені на сайті університету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Достатній рівень імунітету був забезпечений в обох статей, але значно вища імунна відповідь на вакцину була у жінок порівняно з чоловіками», - йдеться у звіті.

Як зазначається, імунна відповідь після введення першої дози вакцини становила 29,5% у жінок та 18,6% у чоловіків, після другої дози - 99,2% та 95,7% відповідно.

Науковці також зробили висновок, що ефективність вакцини CoronaVac є високою та достатньою для обох статей.

Читайте також: Китайська CoronaVac на 100% запобігає критичному перебігу коронавірусу – професор

Окремо науковці досліджували побічні ефекти після застосування вакцини CoronaVac та визнали, що вони в допустимих межах. Результати цієї частини дослідження будуть опубліковані пізніше.

Наукове дослідження на тему «Імунна реакція на вакцину (Sinovac-Coronavac) проти SARS CoV-2» проводилося в період 11 січня та 18 березня 2021 року викладацьким складом кафедри інфекційних хвороб, охорони здоров'я та медичної мікробіології медичного факультету університету Маніси. У ньому брали участь 1053 добровольці - працівники лікарні при цьому закладі. Всі вони до початку дослідження пройшли тестування на виявлення антитіл та отримали негативний результат.

Як повідомлялося, наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини CoronaVac китайського виробника Sinovak.

25 березня Україна отримала 215 тис. доз вакцини CoronaVac, наразі препарат проходить 10-денний лабораторний контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-