Китайська CoronaVac на 100% запобігає критичному перебігу коронавірусу – професор

Китайська CoronaVac на 100% запобігає критичному перебігу коронавірусу – професор

Укрінформ
Вакцина "Коронавак" на 100% запобігає критичному перебігу COVID-19. 

Про це під час пресконференції, яку організував Укрінформ, сказав професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця Сергій Дубров.

"Якщо говорити про дані, які є на сьогодні щодо ефективності вакцини, це дані виробника, дані проведених досліджень у Туреччині, то турецькі дослідження показують ефективність "Коронаваку" на рівні 83%, 50% - запобігання будь-яким випадкам, 78-80% - запобігання середньому та тяжкому перебігу. І у 100% , до речі всі вакцини, які прекваліфіковані ВООЗ, зареєстровані в Україні, вони всі у 100% запобігають тяжкому та критичному перебігу хвороби. А саме пацієнти в тяжкому та критичному стані потребують госпіталізації до відділень інтенсивної терапії. Тобто, якщо говорити про необхідність, про ефективність вакцин, то у 100% вакцинація дозволяє уникнути госпіталізації у відділення інтенсивної терапії. Це дуже важливо”, - сказав Дубров.

Читайте також: Епідеміолог розповіла, на скільки Україна відстає від плану COVID-вакцинації

Коментуючи питання щодо побічних ефектів від вакцинації, Дубров наголосив, що побічні ефекти можуть бути навіть від призначення вітамінів, якщо в них немає потреби, або доза призначення не є адекватною.

“Немає жодного лікарського засобу, навіть вітаміни (можуть викликати побічні реакції - ред.). Є поліпрагмазія, призначення якихось неадекватних доз вітамінів, навіть такі рутинні препарати можуть давати алергічні реакції. Частота алергічних реакцій при дослідженні вакцини Sinovak становила не більше ніж 0,3% . При цьому в жодному випадку не було зареєстровано жодних тяжких реакцій, смерті або анафілактичного шоку. В принципі можемо говорити про високу ефективність та безпеку застосування даної вакцини, ґрунтуючись на тих даних, які опубліковані на основі проведених клінічних, доклінічних досліджень”, - сказав Дубров.

Читайте також: «Нігерійський» штам COVID-19 викликає найбільше повторних заражень – епідеміолог

Він додав, що будь-яка вакцина має бути ефективна. І хоча Україна наразі не має власного довіду вакцинації "Коронаваком", ця вакцина використовується в багатьох країнах світу. Зокрема, в Туреччині, яка закупила 50 млн доз цієї вакцини. Дубров, зокрема, навів приклад, що "Коронаваком" було провакциновано і президента Туреччини Ердогана, і Вселенського патріарха Варфоломія.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2020 року Україна уклала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини "Коронавак" китайського виробника Sinovak. 25 березня Україна отримала 215 тис. доз вакцини "Коронавак", наразі препарат проходить 10-денний лабораторний контроль.

В Україні за минулу добу, 4 квітня, зафіксували 10 179 нових випадків COVID-19. За весь час пандемії в Україні захворіло 1 755 888 осіб, з яких 34 587 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-