Сайт Трампа без відома стягував гроші з його прихильників - NYT

Сайт Трампа без відома стягував гроші з його прихильників - NYT

Укрінформ
З рахунків прихильників 45-го президента США Дональда Трампа, які реєструвалися на його передвиборчому сайті, щотижня стягувалася певна сума коштів — ця опція була налаштована автоматично, а відмова від неї захована в налаштуваннях.

Це призвело до того, що зареєстровані на сайті користувачі, побачивши через деякий час списані в них гроші, заявляли банкам про шахрайство, а штаб Трампа був змушений повернути 122,7 мільйона доларів пожертв, ідеться в розслідуванні The New York Times.

Видання зазначає, що з вересня 2020 року під час реєстрації на сайті передвиборчого штабу Трампа додали опцію щотижневого стягування пожертв аж до дати виборів. Щоб відмовитися від неї, потрібно було «розібратися в дрібно написаному застереженні та вручну зняти галочку з опції».

Читайте також: Трамп зареєструвався в соцмережі, яку створив його експомічник – ЗМІ

З наближенням листопада застереження на сайті зробили ще менш чітким (перекриваючи його напівжирним текстом, написаним великими літерами), а замість однієї галочки додали дві, додає The New York Times.

Як наслідок десятки прихильників Трампа через деякий час, помітивши списання коштів, заявляли своїм банкам, що стали жертвами шахрайства. Деякі з таких пожертв сягали кількох тисяч доларів, розповіли NYT кілька постраждалих.

Читайте також: Facebook видалятиме аудіо та відео з Трампом

За останні два з половиною місяці 2020 року Національний комітет Республіканської партії США, штаб Трампа і пов’язані з ним рахунки загалом повернули 64,3 мільйона доларів пожертв понад 530 тисячам донорів.

Загалом же у 2020 році передвиборча кампанія Трампа була змушена повернути майже 11% усіх зібраних пожертв — це 122,7 мільйона доларів. Штаб демократа Джо Байдена, для порівняння, повернув 11 мільйонів доларів пожертв.

Нагадаємо: на початку березня 45-ий президент США закликав своїх прихильників жертвувати кошти йому напряму, а не Республіканській партії, а точніше — тим, кого він називає «республіканцями лише на словах». Рівень підтримки Трампа серед республіканців залишається високим і перевищує 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-