Кросівки з людською кров'ю: Nike виграла суд у творців «сатанинського взуття»

Кросівки з людською кров'ю: Nike виграла суд у творців «сатанинського взуття»

Укрінформ
Nike виграла судовий процес проти художнього колективу MSCHF в Брукліні через їх суперечливе взуття «Satan Shoes», яке нібито містить краплю справжньої людської крові на підошвах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Федеральний суддя підтримав позов Nike та видав тимчасовий запобіжний захід на виконання замовлень «Satan Shoes». Але вплив такого рішення залишається незрозумілим, оскільки MSCHF заявили, що не планують виробляти більше таких кросівок.

Читайте також: У США медичні рахунки стали артоб'єктами на благодійній акції

Satan Shoes — це модифіковані Nike Air Max 97s чорного кольору та мають нібито «одну краплю людської крові» на підошві. На задній частині одного черевика написано «MSCHF», а на іншому — «Lil Nas X». Також на них зображені перевернутий хрест, пентаграма та слова «Лука 10:18».

Читайте також: У Китаї оголосили бойкот брендам H&M та Nike

MSCHF випустив черевики у співпраці з репером Lil Nas X. На сайті для продажу зазначалось, що було виготовлено лише 666 пар (1 018 доларів за пару), і всі, крім однієї, вже були відправлені.

Читайте також: Виконавча директорка Nike звільнилася після скандалу

У позові Nike зазначила, що компанія MSCHF Product Studio Inc порушила правила її торгової марки. Nike попросила суд негайно зупинити MSCHF у виконанні замовлень на взуття та відшкодувати збитки.

Фото: MSCHF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-