Pfizer ефективна на 91% та повністю впоралась із «південноафриканським» штамом

Pfizer ефективна на 91% та повністю впоралась із «південноафриканським» штамом

Укрінформ
Вакцина від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech ефективна на 91%, а також захищає від південноафриканського варіанту B1351.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, про нові дані виробники заявили після завершення дослідження серед 12 тис. добровольців.

Зазначається, що препарат показав ефективність у 91,3% у попередженні захворювання на коронавірус серед групи учасників, яких імунізували щонайбільше шість місяців тому.

Водночас, у рамках дослідження в Південній Африці, препарат зі стовідсотковим успіхом впорався з південноафриканським штамом коронавірусу серед групи добровольців із 800 людей.

Читайте також: COVAX виділяє Україні майже 948 тисяч додаткових доз вакцини Pfizer

Хоча, як відзначається, загальна ефективність вакцини стала нижчою від заявлених у листопаді 95%, але, за словами виробників, кількість нових штамів із того часу теж зросла.

За словами виконавчого директора компанії BioNTech Угура Сахіна, дані випробувань «показують перші клінічні результати того, що вакцина може ефективно захистити від циркулюючих в даний час варіантів, що є критичним фактором для досягнення колективного імунітету та завершення пандемії для світового населення».

Читайте також: Pfizer заявляє, що їхня вакцина на 100% ефективна для підлітків 12-15 років

Раніше американські науковці довели ефективність вакцин від Pfizer та Moderna в реальних умовах. Перша з двох доз вакцини запобігла 80% заражень, а друга – 90%. Ці оптимістичні дані показало дослідження, проведене серед медиків і співробітників швидкої допомоги, які надають допомогу хворим з COVID-19.

За даними Worldometer, від початку пандемії у світі виявлено 129 525 120 випадків COVID-19, зокрема, 2 829 499 летальних, одужали 104 479 085 людей.

Фото: CTK Photo/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-