Познер з друзями залишив Грузію після гучного протесту

Познер з друзями залишив Грузію після гучного протесту

Відео
Укрінформ
Відомий російський пропагандист Володимир Познер і супроводжуючі його особи вилетіли з Грузії чартерним рейсом авіакомпанії Airzena на тлі гучного протесту проти самого журналіста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Грузия.

Познер приїхав до Тбілісі, щоб відсвяткувати день народження, 1 квітня йому виповнюється 87 років. За повідомленнями ЗМІ, його супроводжували понад 40 осіб - друзі і колеги.

Журналіст планував пробути в Грузії три дні. Увечері знаменитість і його друзі зібралися на вечері у тбіліському Vinotel. Готель було оштрафовано на 10 тис. ларі за порушення COVID-обмежень, а всі гості - на 2 тис. ларі, тому що через коронавірус у Грузії заборонено соціальні заходи і діє «комендантська година» - без спеціальної перепустки пересування забороняється з 21:00 до 05:00.

Одночасно у Vinotel зібралися громадські активісти та політики, які були обурені, що в країну допустили російського журналіста, який не визнає територіальну цілісність Грузії, а також тим, що йому дозволили влаштувати соціальний захід, попри суворі регуляції. Протестуючі також вимагали, щоб він негайно залишив країну.

У результаті, Познер і його гості залишили територію готелю за допомогою поліції, проте протестуючі продовжили акцію вже на новій локації, біля готелю Rooms.

Читайте також: Для популяризації вакцинації в Грузії виділять 100 доз вакцин для відомих людей

На світанку демонстранти закидали яйцями автобус, на якому частину гостей доставили в аеропорт. Громадські активісти стверджують, що попередньо самого Познера вивезли з готелю на приватному автомобілі.

Як повідомлялося, Збройні сили РФ у серпні 2008 року вторглися на територію Грузії під надуманим приводом. Незаконна окупація суверенних територій Грузії в Абхазії і Південній Осетії триває і зараз.

Фото: www.newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-