Для популяризації вакцинації в Грузії виділять 100 доз вакцин для відомих людей

Для популяризації вакцинації в Грузії виділять 100 доз вакцин для відомих людей

Укрінформ
У Грузії обмірковують інформаційну кампанію для популяризації масової вакцинації від коронавірусу - не виключено, що МОЗ виділить 100 доз вакцини для того, щоб щеплення зробили відомі люди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Онлайн.

За словами заступника міністра охорони здоров'я країни Тамар Габунії, після зустрічі з керівниками клінік слід обговорити, хто має бути вакцинований цими дозами, тобто хто з відомих людей власною вакцинацією «викличе довіру серед населення».

Чиновниця також зазначила, що як тільки відомство побачить, що активність у країні невисока, вакцинація буде дозволена і для громадян, яким за 55.

«Ми не можемо дозволити собі не використовувати вакцину, за яку бореться весь світ. Грузія знаходиться на дуже низьких показниках, проте все ще є потенціал для того, щоб швидко освоїти вакцини», - сказала Габунія.

Читайте також: НАТО збільшить політичну та практичну підтримку України й Грузії – Столтенберг

На зустрічі з керівниками клінік стало відомо, що громадяни, які отримають щеплення, залишаться в кімнаті очікування для запобігання можливих побічних ефектів під наглядом лікаря не 30 хвилин, а 45.

Габунія також повідомила, що заступник міністра закордонних справ Грузії Александре Гвтісіашвілі повернувся з Індії, де він вів переговори з найбільшими компаніями з виробництва вакцин.

За словами чиновниці, Грузія оформить угоду з Індією про постачання вакцин після того, як знімуть певні обмеження у зв'язку з експортом вакцин з цієї країни.

Читайте також: Президентка Грузії вакцинувалася AstraZeneca у прямому ефірі

Також наголошується, що в ніч на 25 березня Грузія очікує перші постачання з США вакцини компанії Pfizer. Після цього лікарі і громадяни, яким за 65, зможуть вибирати, якою вакциною робити щеплення, - американсько-німецькою Pfizer чи англо-шведською AstraZeneca.

На першому етапі Грузія отримає 29 250 доз вакцини Pfizer. Перша постачання вакцин AstraZenecа становить 43,2 тисячі, друге - 86,4 тисячі доз, очікується у квітні. В отриманні препаратів Грузії допомагає ЮНІСЕФ.

Читайте також: Грузія не купуватиме російську вакцину «Sputnik V»

За даними Worldometer, у світі виявлено 124 932 646 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 748 761 летальний, одужали 100 931 555 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-