Від Північного до Чорного морів: НАТО 10 разів за день перехоплювало військові літаки РФ

Від Північного до Чорного морів: НАТО 10 разів за день перехоплювало військові літаки РФ

Укрінформ
У понеділок бойові літаки НАТО 10 разів вилітали на перехоплення російських військових літаків, які виявили незвичайну активність у повітряному просторі над Північною Атлантикою, Північним, Чорним та Балтійським морями.

Як повідомляє Укрінформ, про така інформація оприлюднена у вівторок на сайті НАТО.

«Бойові літаки НАТО десять разів піднімалися в повітря у понеділок, 29 березня 2021 року, щоб супроводжувати російські бомбардувальники та винищувачі під час незвичайного сплеску активності польотів над Північною Атлантикою, Північним морем, Чорним морем та Балтійським морем. Усього літаки НАТО перехопили шість різних груп російських військових літаків поблизу повітряного простору Альянсу менше ніж за шість годин», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Півночі норвезькі літаки F-16 були підняти у повітря після того, як завдяки радарному спостереженню були виявлені дві групи російських військових літаків поблизу узбережжя країни. Під час операції були перехоплені два бомбардувальника Ту-95, які продовжили політ у південному напрямку, де були перехоплені літаками ВПС Великої Британії і Бельгії. Ввечері цього ж дня норвезькі винищувачі перехопили два літаки Ту-160 над міжнародними водами.

У цей же день радари НАТО виявили три російські військові літаки у повітряному просторі над Чорним морем. Літаки турецьких, румунських та болгарських ВПС відстежували їх переміщення, поки вони не залишили повітряний простір.

Крім цього, італійський винищувач перехопив російський патрульний літак Іл-38, який у супроводі винищувачів здійснив політ в районі Калінінграду.

Як зазначається в повідомленні, російські військові літаки часто не передають код транспондеру з визначенням місцезнаходження та висоти, не інформують про польотне завдання та не входять в контакт із структурами повітряного контролю, що складає потенційну небезпеку для цивільних авіарейсів.

Читайте також: Британські винищувачі перехопили російські протичовнові літаки

Наголошується, що російські літаки не заходили у повітряний простір НАТО, тож їх перехоплення було здійснене у звичайному безпечному режимі.

Як повідомлялося, авіація НАТО здійснює регулярне повітряне патрулювання у повітряному просторі над Балтикою і Чорним морем, з метою не допустити порушення повітряного простору країн НАТО військовими літаками РФ, які останнім часом виявляють у цих регіонах підвищену активність.

Фото: msb.gov.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-