Боротьба з пандеміями: Україна долучилась до ініціативи 22 країн

Боротьба з пандеміями: Україна долучилась до ініціативи 22 країн

Укрінформ
Глави держав та урядів 23 країн, включаючи Президента України Володимира Зеленського, і Всесвітня організація охорони здоров'я виступили з ініціативою укладання міжнародного договору про глобальну протидію із надзвичайними ситуаціями у сфері охорони здоров'я.

Публікації про глобальну ініціативу оприлюднили у вівторок, 30 березня, низка світових ЗМІ, повідомляє Укрінформ із посиланням на французьку Le Monde.

«Виникатимуть інші пандемії та інші великі надзвичайні ситуації. Жоден окремий уряд або організація не спроможні подолати ці загрози наодинці», - йдеться у спільній позиції світових лідерів.

Ініціативу підтримали Україна, Франція, Німеччина, Велика Британія, Португалія, Норвегія, Іспанія, Нідерланди, Греція, Румунія, Сербія, Албанія, Південна Корея, Індонезія, Південна Африка, Чилі, Коста Ріка, Туніс, Сенегал, Фіджі, Руанда, Кенія, Тринідад і Тобаго, а також ВООЗ.

Читайте також: Паспорти вакцинації: у Єврокомісії пояснили, хто не отримає «зелене світло»

«Ми переконані, що нації співпрацюватимуть разом на шляху до нового міжнародного договору про готовність у протидії пандеміями», - переконані глави держав та урядів.

Головною метою договору вбачається зміцнення глобальної стійкості до майбутніх пандемій через створення ефективної системи попередження, обмін інформацією, просування наукових досліджень із створення вакцин, інших лікарських препаратів, засобів захисту медичного персоналу, а також їх виробництва і розподілу.

Читайте також: «Ось тепер мені страшно» - головний епідеміолог США про зростання кількості випадків COVID-19

Ініційована угода повинна створити світовий порядок, який забезпечить рівний доступ до вакцин, ліків та засобів діагностування з метою запобігання пандеміям та ефективного реагування на надзвичайні ситуації у сфері охорони здоров'я.

«Ми переконані, що це є нашою відповідальністю, які лідерів націй і міжнародних інституцій, що світ належно урахував уроки пандемії COVID-19», - наголошують автори глобальної ініціативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-