У Бельгії - загальний страйк, профспілки вимагають підвищення зарплати

У Бельгії - загальний страйк, профспілки вимагають підвищення зарплати

Фото
Укрінформ
У Бельгії проходить загальнонаціональний страйк, який був ініційований професійними спілками країни з метою тиску на уряд для перегляду законодавчих норм щодо збільшення заробітної плати.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у понеділок у публікації бельгійського видання VRT

«Сьогодні відбуваються акції у приватному секторі та у частині громадського сектору економіки. Професійні спілки тиснуть з вимогою більшого збільшення заробітної плати, особливо для тих сфер бізнесу, які показали добрі результати, незважаючи на пандемію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у публікації, страйк охопив сферу транспорту, включаючи залізничне та автобусне сполучення. У Брюсселі скорочено роботу громадського транспорту – працює лише одна гілка метро, третина трамвайних та лише п’ята частина автобусних маршрутів. Пасажирське перевезення залізницею скорочено вдвічі, частина міжміських потягів взагалі скасовані. Це стосується й інших великих міст країни, зокрема, Антверпену та Лімбургу.

Фото з сайту vrt.be

До страйку приєднався персонал сотень підприємств приватного сектору, включаючи великі заводи Audi Brussels, Arcelor Mittal та Coca Cola. Обмежила роботи транспортна компанія, яка обслуговує Брюссельський аеропорт, хоча, за рішенням профспілок, таке обмеження не стосується доставки вакцин проти коронавірусу. Страйк підтримали працівники ключових компаній в сфері надання телекомунікаційних послуг.

Страйк організовано Християнською та Соціалістичною професійними спілками Бельгії після того, як вони не змогли досягти домовленості з урядом щодо збільшення лімітів максимального рівня підвищення заробітної плати, які наразі обмежені показником у 0,4 відсотка від розміру грошової винагороди, на додаток до індексації за показниками інфляції.

Читайте також: Бельгія послабила карантин: запрацювали виїзні кав'ярні, перукарні та сауни

Представники менеджменту приватних компаній, що були уражені страйком, звинуватили лідерів профспілок у «відриві від реальності», оскільки страйк не вирішує жодної проблеми, які виникають у виробничій сфері під час пандемії коронавірусу, і лише погіршує загальну економічну ситуацію.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, сумарне підвищення середнього розміру заробітної платні в Бельгії протягом двом минулих років склало 3,2 відсотка.

Нинішній страйк став першим в Бельгії з початку пандемії коронавірусу.

Перше фото: Gregory Van Gansen / Photonews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-