У Конго українські вертолітники евакуювали важкопоранених місцевих армійців

У Конго українські вертолітники евакуювали важкопоранених місцевих армійців

Фото
Укрінформ
У Конго військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН здійснили аеромедичну евакуацію своїх колег - армійців Збройних сил ДР Конго.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Служба зв’язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України.

«Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації̈ в Демократичній Республіці Конго взяли участь в аеромедичній евакуації важкопоранених військовослужбовців підрозділів FARDC (Збройні Сили ДР Конго)», - ідеться в повідомленні.

Командир 18-го окремого вертолітного загону полковник Сергій Ващенко поінформував, що в районі населеного пункту Чабі сталася сутичка між військовослужбовцями FARDC та незаконними збройними формуваннями, внаслідок чого двоє військовослужбовців FARDC отримали вогнепальні поранення.

Читайте також: Українські миротворці в Конго врятували життя марокканського військового

За його словами, для надання екстреної медичної допомоги були залучені два вертольота Мі-8 зі складу авіаційної групи, що базується на аеродромі Бені. Екіпажі українських вертольотів доставили важко поранених військовослужбовців у госпіталь Місії ООН, після чого повернулися до місця розташування.

Загалом від початку чергової ротації українські вертолітники виконали 11 екстрених медичних евакуацій для порятунку поранених і важкохворих та надання їм невідкладної медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, в лютому у зіткненнях між військовими та бойовикам в Конго загинули 11 осіб.

Фото: Командування об'єднаних сил ЗС України/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-