ЄС засудив вбивство понад 100 цивільних під час святкування «дня армії» М’янми

ЄС засудив вбивство понад 100 цивільних під час святкування «дня армії» М’янми

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель рішуче засудив ескалацію насильства в М’янмі та вбивство більше як 100 людей минулої суботи під час відзначення так званого дня армії М’янми.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС, яка була оприлюднена вчора ввечері на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Я слідкую за тривожними подіями в М’янмі. Ескалація насильства, що призвела до вбивств більше як 100 цивільних людей, що були скоєні військовими проти власного народу в «день армії», є неприйнятною. Замість святкування військові М’янми перетворили цей день на день жаху і ганьби. Ця трагедія повинна бути зупинена», - йдеться у заяві.

Боррель ще раз наголосив на тому, що ЄС засуджує жорстоке насильство проти народу М’янми, та закликав військових керівників цієї країни зійти з цього безглуздого шляху.

Читайте також: У М’янмі звільнили понад 600 ув’язнених протестувальників

Він нагадав, що ЄС продовжує працювати разом із ключовими партнерами, щоб зупинити насильство проти народу М’янми, досягти повернення до політичного процесу в країні та звільнення всіх політичних в’язнів.

«Винні в цих серйозних порушеннях прав людини мають бути притягнуті до відповідальності за свої безсоромні дії», - наголосив Боррель.

Як вже повідомлялося, минулої суботи у низці міст М'янми були вбиті 114 осіб під час розгону протестів проти військового перевороту, що стався 1 лютого.

27 березня у М'янмі офіційно відзначалася річниця утворення Збройних сил. За повідомленнями російських ЗМІ, на параді та інших урочистостях був присутній заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін та члени громадської ради цього російського відомства. У переговорах з представниками військової хунти сторони домовилися розширювати «військово-технічне співробітництво в дусі стратегічного партнерства», а сам Фомін назвав М’янму «надійним союзником та стратегічним партнером Росії в Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-