У Бразилії не було зафіксовано важких побічних ефектів вакцини CoronaVac - посол

У Бразилії не було зафіксовано важких побічних ефектів вакцини CoronaVac - посол

Укрінформ
Важкі побічні ефекти вакцини CoronaVac до цього часу не були виявлені в Бразилії (загальну вакцинацію було розпочато 17 січня). Окрім того, дослідження препарату довели його ефективність проти нових штамів вірусу Sars-CoV-2.

Про це в коментарі Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Бразилії Ростислав Троненко.

«Важкі побічні ефекти вакцини CoronaVac досі не було виявлено в Бразилії. Вакцину протестували на 9 тис. добровольців. При цьому у 35% учасників були зафіксовані втома та головний біль. Дехто скаржився на набряк і біль у місці щеплення», - розповів Троненко.

Він також зазначив, що в результаті спільного дослідження Інституту «Бутантан» у партнерстві з Інститутом біомедичних наук Університету Сан-Пауло (USP) було встановлено, що імунізатор забезпечує захист від нових штамів вірусу Sars-CoV-2.

Читайте також: Бразилія оголосила про розробку власної COVID-вакцини

Дипломат розповів, що вакцинація в Бразилії розпочалася 17 січня, коли в Сан-Пауло перші сто медиків отримали щеплення вакциною CoronaVac. У Сан-Пауло, на базі науково-дослідного інституту «Бутантан» налагоджено виробництво вакцини CoronaVac на основі компонентів, що постачаються китайською компанією Sinovac.

Вакцинація в Бразилії відбувається згідно з Національним планом, за яким були вакциновані передусім медичні працівники.

«Наразі вакцинують людей похилого віку, починаючи від 100 до 65 років, та групи ризику: людей із вродженими вадами, хронічними хворобами, безпритульних та представників корінних народів країни. Далі запланована вакцинація працівників освіти, силових структур та осіб у пенітенціарних закладах», - пояснив Троненко.

Читайте також: Бразилія зупинила реєстрацію російської «Спутник V» через брак інформації про неї

Загальна вакцинація має розпочатися у другій половині цього року. План передбачає вакцинацію всього населення Бразилії до кінця 2021 року.

Президент Бразилії Жаїр Болсонаро пообіцяв 500 мільйонів доз вакцин до кінця 2021 року для вакцинації всього населення країни.

Як повідомлялося, Бразилія останні тижні тримає сумну першість - в країні за добу помирає найбільше людей у порівнянні з іншими країнами світу. 24 березня була зареєстрована рекордна кількість летальних випадків - від COVID-19 померла 3251 особа. Всього з початку пандемії померло понад 310,7 млн осіб, загалом було зареєстровано майже 12,5 млн випадків інфікування (на майже 214 млн осіб населення - ред.).

Читайте також: Країни Південної Америки обмежили авіасполучення з Бразилією через штам COVID-19

Бразилія знаходиться на другому місці у світі після США за кількістю інфікованих.

Фото: Rafael Henrique / SOPA / ZUMA / piclure alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-