Влада Туреччини затвердила план будівництва каналу «Стамбул»

Влада Туреччини затвердила план будівництва каналу «Стамбул»

Укрінформ
План будівництва каналу «Стамбул», який пройде паралельно протоці Босфор, було затверджено після врахування запитів від громадян.

Про це повідомляє власкор Укрінформу з посиланням на заяву міністра навколишнього середовища та містобудування Туреччини Мурата Курума.

«Ми погодили план будівництва каналу «Стамбул», розглянувши всі запити. У цьому контексті сподіваємось швидко реалізувати кроки для того, щоб канал був корисним нашому чудовому Стамбулу», - повідомив міністр.

За його словами, відповідно до звернень та скарг громадян, які було враховано, до проєкту каналу додано зведення шумозахисного бар’єру.

Читайте також: Для розблокування Суецького каналу направили ще два буксири

Як повідомлялося, канал "Стамбул" - найбільш масштабний і амбітний проєкт в історії сучасної Туреччини, який має з'єднати Мармурове і Чорне моря. Штучний канал довжиною 45 км, завширшки до 400 м і завглибшки до 25 м має пройти територією районів Кючюкчекмедже, Сазлидере і Дурусу. На каналі планується збудувати 10 мостів. Нинішній мер Стамбула, який перебуває в опозиції до керівної партії, не підтримує проєкт та вважає його небезпечним для міста.

Читайте також: Нафта продовжує дорожчати через аварію в Суецькому каналі

Як раніше було підраховано, після прокладання та запуску канал "Стамбул" приноситиме на першому етапі майже $1 млрд чистого прибутку на рік, а за 20 років цифра досягне 60 млрд, тоді як кошторис проєкту складе 15 млрд, з яких 10 піде безпосередньо на будівництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-