Папа Франциск відслужив «карантинну» месу на Вербну неділю

Папа Франциск відслужив «карантинну» месу на Вербну неділю

Відео
Укрінформ
Папа Римський Франциск 28 березня відправив святкову месу з нагоди Вербної неділі.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Ватикану, меса пройшла в базиліці Святого Петра з обмеженою кількістю учасників з огляду на пандемію коронавірусу. Водночас мільйони глядачів мали змогу долучитися за допомогою прямої трансляції по телебаченню та радіо.

У своїй проповіді очільник католицької церкви зосередився на періоді від Вербної неділі, коли, за християнським вченням, Ісус увійшов до Єрусалима, до дня його страти. Як зауважив понтифік, люди чекали на могутнього визволителя, а Він прийшов, аби «сповнити Пасху особистою жертвою». Натовп, який кричав «Осанна!», вже за кілька днів волав: «Розіпни!».

За словами Папи, вони йшли не за Месією, а за уявленням про нього.

«Вони захоплювалися Ісусом, але не були готовими дозволити Йому себе здивувати. Зчудування є чимось іншим, ніж захоплення. Захоплення може бути світським, бо шукає власні смаки та очікування, здивування, натомість залишається відкритим до іншого, до його новизни. Також і сьогодні чимало людей захоплюються Ісусом: Він гарно говорив, любив і прощав, Його приклад перемінив історію… Вони захоплюються Ним, але їхнє життя не змінюється. Бо мало захоплюватися Ісусом. Потрібно іти за Ним Його дорогою, дозволити Йому вести нас у кризу: перейти від захоплення до зчудування», - зазначив Франциск.

Читайте також: Священник ПЦУ вважає, що дата святкування Великодня має об'єднувати всіх християн

Він наголосив, що християнське життя без подиву стає сірістю: «Якщо віра втрачає подив, то стає глухою».

Понтифік додав, що «велич життя полягає не в тому, щоб мати і самостверджуватися, а щоб відкрити, що нас люблять... Велич життя полягає саме в красі любові».

Цьогоріч католики святкуватимуть Воскресіння Христове 4 квітня. Це вже другі великодні свята, які відбуватимуться в умовах пандемії коронавірусу.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-