У Барселоні провели «концертний тест» на коронавірус

У Барселоні провели «концертний тест» на коронавірус

Укрінформ
У Барселоні музиканти влаштували концерт перед 5 тисячами глядачів, аби перевірити, чи можна проводити такі події із дотриманням суворих гігієнічних заходів.

Перед концертом глядачам зробили тести на коронавірус. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначається, у Барселоні в суботу, 27 березня, відбувся великий концерт гурту Love of Lesbians, на який прийшли п'ять тисяч людей. Це перший такий масовий захід у місті з початку пандемії COVID-19.

Концерт відбувся на спортивній арені Палау-Сан-Жорді, яка зазвичай вміщує до 24 тисяч людей. Цей концерт повинен був перевірити, чи можна проводити такі заходи під час пандемії із дотриманням суворих гігієнічних правил. Квитки на концерт були розпродані.

Читайте також: Іспанія впускатиме через кордон з Францією тільки за COVID-тестами

Вартість квитків (від 23 до 28 євро) включала ціну тесту на коронавірус та захисну маску для обличчя. Їхнє носіння було обов’язковим, люди могли їх знімати лише під час того, як вони їли або пили у спеціально відведених для цього місцях.

Усім глядачам довелося перед концертом зробити тест на коронавірус. Всього виявили шість позитивних результатів, повідомляє видання La Vanguardia.

На концерт могли піти лише зареєстровані особи віком від 18 до 65 років зі смартфонами, чиї параметри дозволяють отримувати результати тестування. Учасники також повинні були поділитися інформацією про себе з міністерством охорони здоров'я Іспанії.

Читайте також: Іспанія поновила вакцинацію препаратом AstraZeneca

Місцева влада підтримала проведення концерту. Його організували за підтримки барселонського фонду "Боротьба зі СНІДом та інфекційними хворобами", який у ​​грудні 2020 року провів схоже дослідження, але під час меншого концерту з 500 глядачами.

Надалі відвідувачі концертів мають повідомити дослідникам, якщо вони заразяться коронавірусом протягом наступних тижнів після нього. На основі цих даних дослідники проаналізують рівень зараження серед 5000 відвідувачів концерту порівняно із показниками серед усього населення, щоб перевірити, чи є якісь розбіжності, які можуть вказувати на зараження на концерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-