Johnson & Johnson поставить для США 11 мільйонів доз вакцини

Johnson & Johnson поставить для США 11 мільйонів доз вакцини

Укрінформ
Американська компанія Johnson & Johnson поставить для застосування у США 11 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу уже наступного тижня.

Про це заявив у п’ятницю координатор Білого дому з питань протидії пандемії Джеффрі Заєнтс на тлі побоювань щодо спроможності компанії забезпечити виробництво препарату в зумовлені терміни, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми доклали чималих зусиль, щоби допомогти J&J (вийти на великі обсяги виробництва вакцини – ред.). Ми дуже уважно відстежуємо ситуацію й очікуємо суттєвого нарощування наприкінці цього місяця, що дасть змогу досягти показника у мінімум 20 мільйонів доз (разом із попередніми партіями – ред.)», - зауважив представник адміністрації США.

Читайте також: Експорт вакцини CoviShield з Індії поставлений на паузу – Кулеба

Як повідомлялося, компанія Johnson & Johnson орієнтувалася на виготовлення й поставку щонайменше 20 мільйонів доз вакцини до кінця березня. Це має суттєво допомогти планам уряду США щодо вакцинації населення.

Напередодні президент США Джо Байден заявив, що планує за перші 100 днів свого перебування на посаді забезпечити реалізацію 200 млн доз вакцини. Зараз у США реалізуються препарати Moderna, Pfizer Johnson & Johnson. Після вакцинації населення Сполучені Штати готові розповсюджувати вакцину за кордоном.

Читайте також: Євросоюз прагне до літа вакцинувати 70% дорослого населення

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 126 351 311 випадків CОVID-19, зокрема 2 770 868 летальних, одужали 101 903 556 осіб.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-