Країни Балтії запровадили санкції проти 118 чиновників режиму Лукашенка

Країни Балтії запровадили санкції проти 118 чиновників режиму Лукашенка

Укрінформ
Литва, Латвія, Естонія на знак солідарності з білоруським народом, який відзначає сьогодні День волі, у відповідь на репресії режиму Лукашенка внесли до національних санкційних списків ще 118 представників білоруського режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті литовського МЗС.

«Литва разом із Естонією і Латвією проявили солідарність з жителями Білорусі, які борються за свою свободу. Поплічники режиму мають усвідомити - відповідь на використання ними жорсткої сили проти мирних жителів буде дуже суворою і недвозначною. Литва не стоятиме осторонь", - заявив глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс.

До списку внесені особи, які працюють у структурах МВС Білорусі й безпосередньо чи опосередковано сприяли фальсифікації результатів президентських виборів, що відбулися 9 серпня, брали участь у репресіях проти демократичної опозиції та громадянського суспільства, відповідальні за серйозні систематичні порушення прав людини. Їм буде заборонено в'їзд до Латвії, Литви та Естонії.

Як йдеться в повідомленні, Департамент міграції вніс дані про цих осіб до національного списку іноземців, яким заборонено в'їзд до Литви. Загалом у національних санкційних списках наразі знаходяться 274 представники білоруської влади і силових структур.

«Білорусь бореться за незалежність своєї країни, це тривалий і складний шлях, однак я не сумніваюся, що білоруси досягнуть своєї мети. Ми, в свою чергу, засуджуємо вчинки тих людей, які, маючи владу і силу, використовують їх проти власних громадян», - зазначила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

На закінчення повідомляється, що МЗС Литви «продовжить уважно стежити за ситуацією в Білорусі, і, якщо вона буде погіршуватися і незаконний режим Лукашенка продовжить застосовувати насильство та репресії проти мирних демонстрантів, опозиції, громадянського суспільства і незалежних ЗМІ, - списки обмежувальних заходів (санкцій) щодо Білорусі як на національному рівні, так і на рівні ЄС будуть розширюватися і доповнюватися».

Читайте також: У Білорусі вже майже 280 політв'язнів - правозахисники

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Паралельно з акціями протесту проходять мітинги, марші, організовані чинною владою.

День волі (Дзень волі), також День Незалежності - білоруське свято, річниця проголошення незалежності першої національної держави, Білоруської Народної Республіки, в 1918 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-