Індія призупинила експорт вакцини від COVID-19 Oxford-AstraZeneca - ЗМІ

Індія призупинила експорт вакцини від COVID-19 Oxford-AstraZeneca - ЗМІ

Укрінформ
Індія призупинила весь експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca через зростання випадків захворювання в країні.

Про це повідомляє BBC з посиланням на джерела в Міністерстві закордонних справ Великобританії, передає Укрінформ.

Збільшення кількості випадків захворювання означає, що внутрішній попит на вакцину, як очікується, виросте в найближчі тижні, тому препарат необхідний Індії для власного використання.

Очікується, що цей крок, названий офіційними особами "тимчасовим обмеженням", вплине на постачання до кінця квітня. Ймовірно, постраждають близько 190 країн, в яких діє програма Всесвітньої організації охорони здоров'я Covax, передбачає агентство. Ситуація може покращитися в травні, коли щонайменше одна додаткова вакцина отримає екстреного схвалення.

Читайте також: Євросоюз посилює правила експорту COVID-вакцин — ЗМІ

Найбільший виробник вакцин в Індії, Інститут сироватки Індії (SII), в останні дні відклав постачання вакцини AstraZeneca в кілька країн, включаючи Великобританію і Бразилію.

Офіційних коментарів з цього приводу з боку уряду Індії або SII не надходило.

SII виробляє також вакцину Covishield, яку використовує Україна. Чи торкнуться обмеження постачання до України теж поки невідомо.

Читайте також: В Індії зафіксували двічі мутований штам коронавірусу

Нагадаємо: до кінця березня Україна очікує постачання 1,5 млн доз вакцин проти СOVID-19 Covishield і 700 000 доз китайської вакцин Sinovac. У квітні в країну повинні поставити 600 000-700 000 доз щеплень в рамках програми COVAX, а також 1,2 млн доз Sinovac.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-