У Мінську затримали лідера опозиційної партії «Грамада»

У Мінську затримали лідера опозиційної партії «Грамада»

Укрінформ
У Мінську затримали лідера Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада) Ігоря Борисова.

Про це в Фейсбуці повідомила дружина політика, передає Укрінформ.

Як пише Олена Борисова, в момент затримання Ігоря вона разом з дитиною була поруч. Причина затримання політика поки що невідома.

За її словами, Борисов доставлений до Партизанського РУВС.

9 березня Білоруська соціал-демократична партія (Грамада), громадське об'єднання «БНФ «Адрадженьне» і рух «За Свободу» подали до Мінміськвиконкому заявку на проведення масового заходу, приуроченого до чергової річниці проголошення Білоруської Народної Республіки (День волі).

Міська влада поки що відповіді на заявку не дала.

Глава КДБ Білорусі раніше заявляв про те, що правоохоронцям "достовірно відомо, що в період 25-27 числа будуть зроблені спроби дестабілізації ситуації в країні".

Читайте також: Тихановська оголосила у Білорусі «загальнонаціональне голосування»

25 березня 1918 року була проголошена незалежність Білоруської Народної Республіки (БНР). Білоруська опозиція відзначає цю дату як День волі. У Мінську 25 березня традиційно проходять вуличні акції.

БНР - політичне утворення, проголошене у 1918 році групою діячів національного руху. Як самостійна держава БНР існувала в 1918-1919 роках, пізніше уряд БНР був змушений емігрувати. Серед істориків досі точаться суперечки, чи можна називати БНР державою, чи це була тільки спроба створення держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-