Тихановська оголосила у Білорусі «загальнонаціональне голосування»

Тихановська оголосила у Білорусі «загальнонаціональне голосування»

Відео
Укрінформ
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила про початок "загальнонаціонального голосування" за переговори з владою за міжнародним посередництвом.

Про це вона заявила у відеозверненні в Ютубі, передає Укрінформ.

"Ми запускаємо це голосування не замість вуличних протестів - ми робимо це разом з вуличними протестами ... Чим більше голосів, тим голосніше звучить наша вимога вирішити кризу мирно і без жертв", - сказала Тихановська.

Вона впевнена, що будь-який розвиток ситуації в країні зрештою приведе до переговорів: "Питання лише в тому, якою ціною".

"Ваші голоси допоможуть нам домогтися рішучих кроків з боку міжнародних структур - ОБСЄ і ООН. Вони готові організувати майданчик і виступити посередниками, а також змусити режим піти на переговори", - сказала Тихановська.

Підтримати переговори лідер опозиції закликала на онлайн-платформі "Голос", що використовувалася під час президентських виборів для альтернативного підрахунку голосів.

Підбити перші підсумки оголошеного голосування планується 25 березня, в День волі.

Тихановська також заявила, що перед початком можливого діалогу опозиційні сили "зміцнять свою позицію через протести і кампанії громадянської непокори".

Читайте також: Білоруські журналісти зняли фільм про «золоте дно» Лукашенка

Як повідомлялося, в Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, України та більшістю демократичних країн світу.

Фото: Пул Первой

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-