Білоруські журналісти зняли фільм про «золоте дно» Лукашенка

Білоруські журналісти зняли фільм про «золоте дно» Лукашенка

Укрінформ
Білоруський журналіст Степан Путіло і команда Telegram-каналу Nexta у понеділок увечері випустили на Ютубі фільм-розслідування про майно Олександра Лукашенка під назвою «Лукашенко. Золоте дно».

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами авторів фільму, спочатку вони хотіли зробити «невеликий огляд» майна білоруського правителя. «Але в процесі підготовки з нами почали зв'язуватися люди, що мали близьке відношення до корупційних схем диктатора ... Вони повідомили стільки інформації, що нам довелося кілька разів повністю переписати сценарій», - пояснили автори розслідування.

Читайте також: Лукашенко надав своєму синові звання генерал-майора

До ранку вівторка фільм «Лукашенко. Золоте дно» тривалістю 1 годину 23 хвилини зібрав понад 1,15 млн переглядів. У фільмі розповідається про автопарк Лукашенка, його палаци та інші приклади розкоші, нажитої корупційним шляхом.

«Після прем'єри у палаці Лукашенка світло горіло аж до другої години ночі. Сусіди пишуть, що вже дуже давно такого не було. Судячи з усього, подільники погоджували єдину версію, як так вийшло, що «найнародніший президент» купається у розкоші, що не снилася найбагатшим людям світу. Дуже чекаємо. І попереджаємо: на кожну вашу заяву у нас вже є товста стопка фактів», - повідомляється в ТГ-каналі Nexta у вівторок.

В ефірі телеканалу «Дождь» Путіло розповів, що плануються інші фільми-розслідування про Лукашенка, зокрема, про торгівлю зброєю і про систему контрабанди.

Читайте також: Уряд США шукає зарубіжні активи Лукашенка та його оточення — Тихановська

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не було визнано ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-