У Польщі «британський» COVID-штам становить 80% інфікувань

У Польщі «британський» COVID-штам становить 80% інфікувань

Укрінформ
«Британський» штам коронавірусу у Польщі становить вже 80% усіх випадків інфікування COVID-19.

Про це написав у Твіттері глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, інформує кореспондент Укрінформу.

«Британська» мутація (20I/501Y.V1) витісняє інші варіанти вірусу в Польщі. Її частка у нових дослідженнях геному сягає позначки 80%»,- написав Недзельський.

У суботу польський міністр під час пресконференції повідомив, що у зв’язку з різким зростанням кількості інфікованих «ситуація є дуже серйозною».

Він зазначив, що не підтверджуються прогнози дослідників, які підкреслювали, що наступні мутації коронавірусу будуть заразливішими, але менш небезпечними. Міністр повідомив, що під час нинішньої третьої хвилі пандемії COVID-19 частка госпіталізованих людей від загальної кількості інфікованих є вищою, ніж це спостерігалося під час другої хвилі пандемії коронавірусу восени минулого року.

Він закликав польське суспільство дотримуватися усіх обмежень, запроваджених через пандемію.

Читайте також: У світі зафіксували понад 123,4 мільйона випадків COVID-19

Як інформувалося, від суботи, 20 березня, Польща ввела на три тижні національний локдаун. Обмеження передбачають відновлення дистанційного навчання для учнів 1-3 класів середніх шкіл, закриття готелів (крім готелів для робітників і службових поїздок), торгових центрів (крім аптек і продовольчих магазинів у них), кінотеатрів, театрів, музеїв, філармоній, розважальних закладів, басейнів, спортивних об’єктів.

Від початку пандемії у Польщі вже інфікувалися понад 2 млн осіб, померли близько 50 тис.

Станом на сьогодні в Польщі виконано понад 5 млн щеплень, понад 1,7 млн отримали дві дози вакцини.

Голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик визнав в суботу, що попри визнання вакцини AstraZeneca безпечною для здоров’я людей, у Польщі кількадесят відсотків осіб відмовляється від виконання нею щеплень. За його словами, у такому випадку її отримають інші, а ті, хто відмовилися автоматично потрапляють на кінець черги.

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-