Боррель не здивований, що Байден назвав Путіна «вбивцею»

Боррель не здивований, що Байден назвав Путіна «вбивцею»

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель не дав однозначної відповіді, чи погоджується він з оцінкою президента США Джо Байдена, який кілька днів тому назвав Володимира Путіна «вбивцею», але водночас зауважив, що не здивований такою оцінкою.

Як повідомляє Укрінформ, про це Жозеп Боррель заявив у відповіді на запитання журналістів під час пресконференції в Римі. Текстова розшифровка змісту цієї пресконференції оприлюднена у п’ятницю на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«У мене самого доволі напружені стосунки з Росією, як ви знаєте, тож нічого мене не здивувало. Але, якщо ваше питання стосується того слова, яке використав (президент США – ред.) Байден, я не буду відповідати на це запитання «так» або «ні». Надто складно використати лише одне слово. Я спробую дати пояснення, а ви робіть ваші висновки», - сказав Боррель.

Він повторив позицію, яка була озвучена вчора речником Єврокомісії, що існує довгий перелік невдалих або здійснених замахів на життя опозиційних або незалежних фігур в Росії, включаючи політиків і журналістів. За подібні замахи на Олексія Навального та Сергія і Юлію Скрипалів ЄС запровадив санкції проти представників російських спецслужб та хімічних лабораторій, причетних до виготовлення та застосування бойової отруйної речовини.

«Це не щось таке, що трапилося вчора. З часів, коли я був президентом Європейського Парламенту у 2005 році, я пам’ятаю події навколо вбивства журналістки Ганни Політковської. І я говорив про це з президентом Путіним. На жаль, це факт, що існує довгий перелік провалених та скоєних замахів проти незалежних фігур в Росії», - сказав Боррель.

Читайте також: Президент Байден, «Путін – вбивця» і «страшный вой на болотах»

Він нагадав, що російська влада здійснила протиправні дії в Україні та має очевидну роль у конфліктах у сусідстві Євросоюзу.

«Президент Російської Федерації (Володимир Путін), зрештою, несе відповідальність за ці дії Росії, що були скоєні російською владою, за політику Росії та за вчинки Росії», - додав високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Як вже повідомляв Укрінформ, 17 березня президент США Джозеф Байден ствердно відповів на запитання журналіста одного з американських телеканалів, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна «вбивцею».

Фото: College of Europe in Natolin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-