У Москві пройшли обшуки у пов'язаних з Ходорковським структурах

У Москві пройшли обшуки у пов'язаних з Ходорковським структурах

Відео
Укрінформ
До московської редакції "МБХ медиа" та офісу ""Открытой России", проєктів, пов'язаних з Михайлом Ходорковським, уранці в п'ятницю прийшли з обшуком співробітники правоохоронних органів. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, адвокат одного з підрозділів "Открытой России", "Правозащиты Открытки", Сергій Бадамшин повідомив, обшуки проходять у рамках розслідування кримінальної справи щодо нижньогородського активіста Михайла Іосілевича про здійснення діяльності "небажаної організації".

У липні і вересні минулого року в редакції "МБХ медиа" і в офісі "Открытой России" також проходили обшуки. Як підстава в постановах про обшуки вказувалася справа нафтової компанії ЮКОС 2003 року. Стверджувалося, що на виведені з компанії кошти тепер фінансується діяльність цих організацій. Журналісти й активісти вважають причини політичними.

Як повідомлялося, 17 березня Роскомнагляд вимагав від корпорації Twitter знищити акаунт видання "МБХ медиа" в однойменній соцмережі "як такий, що порушує законодавство Російської Федерації". У відомстві пояснили вимогу тим, що у твіттері "МБХ медиа" нібито є інформаційні матеріали "Открытой России", яка, як стверджує російська влада, визнана небажаною організацією на території Росії.

Читайте також: У Росії сума штрафів «Радіо Свобода» як «іноагента» сягнула $730 тисяч

Російський громадський рух "Открытая Россия" формально не пов'язаний із зареєстрованими в Великій Британії і пов'язаними з Михайлом Ходорковським структурами Open Russia Civic Movement і OR (Otkrytaya Rossia), які влада Росії внесла до списку "небажаних".

Сайт "МБХ медиа" був заснований у грудні 2017 року Михайлом Ходорковським, який наголосив, що проєкт не пов'язаний з "Открытой Россией", а належить йому особисто. У твіттері у аккаунта "МБХ медиа" понад 180 тисяч підписників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-