Місії ЄС і США в ОБСЄ виступили за нові вибори у Білорусі

Місії ЄС і США в ОБСЄ виступили за нові вибори у Білорусі

Укрінформ
Представництва ЄС і США в ОБСЄ підтримали заклик лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської до діалогу Мінська про нові вибори у 2021 році. Як передає Укрінформ, про це свідчать відповідні заяви місій.

"Ми повністю підтримуємо зроблений сьогодні (18 березня - ред.) черговий заклик до чесного та інклюзивного діалогу між білоруською владою та політичною опозицією, включаючи Координаційну раду та членів білоруського громадянського суспільства, який має привести до проведення в цьому році вільних і справедливих виборів з участю міжнародних спостерігачів, включаючи представників ODIHR (Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ - ред.)», - йдеться у заяві Постійного представництва ЄС в ОБСЄ, опублікованій у Твіттері представництвом Німеччини, яке також відкрито підтримало пропозицію Тихановської.

У Постійному представництві США в ОБСЄ також висловили надію, що переговори між Мінськом і опозицією закладуть основу для проведення чесних і вільних виборів у Білорусі.

«Сполучені Штати сподіваються, що такий діалог призведе до переговорів, необхідних для нових, вільних і справедливих виборів у Білорусі, і вважають ОБСЄ організацією, що особливо підходить для сприяння цьому процесу», - йдеться в заяві, опублікованій на сайті постпредставництва США.

18 березня Світлана Тихановська оголосила про початок громадського голосування за переговори з владою за міжнародного посередництва.

Читайте також: СБУ не ініціювала перед Радбезом імплементацію санкцій ЄС проти білорусів

Як повідомлялося, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії та масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не було визнано ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-