Єврокомісія до 2027 року інвестує в інновації €10 мільярдів

Єврокомісія до 2027 року інвестує в інновації €10 мільярдів

Укрінформ
Єврокомісія має намір у період до 2027 року інвестувати у наукову та дослідницьку діяльність у сфері інноваційного розвитку 10 мільярдів євро.

Про це заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на відкритті Європейської інноваційної ради (EIC), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, європейці, чудово просуваємо науку з грішми, але не так добре заробляємо гроші на науці. Нова Європейські інноваційна рада допоможе розв’язати цей парадокс. В рамках цієї Ради ми виділяємо 10 мільярдів євро до 2027 року, щоб фінансувати малі та середні компанії з високими ризиками, але також із високим потенціалом. Ми підтримаємо інноваційних дослідників, які мають ідеї щодо проривних технологій майбутнього», - зазначила президент ЄК.

За її словами, протягом поточного року в межах програми передбачено виділити 1,5 мільярда євро для підтримки малих та середніх підприємств і стартапів. Щонайменше половину цих коштів спрямують на проєкти в межах Зеленої угоди ЄС, розвиток цифрових технологій та інновації у сфері здоров’я.

“14 років тому ми створили Європейську дослідницьку раду для підтримки провідних дослідників на основі кращого наукового досвіду. Європейська інноваційна рада, яку ми створюємо сьогодні, буде для неї потужним партнером з підтримки розвитку проривних технологій та інновацій. Після запуску EIC ми завершуємо формування європейського середовища досліджень та інновацій. Я оголошую Європу відкритою для інновацій», - наголосила фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС планує давати «паспорти вакцинації» громадянам третіх країн

Як повідомлялося, у грудні 2020 року Євросоюз затвердив фінансовий пакет реагування на кризу коронавірусу, який складається з Багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки та Фонду відновлення «Нове покоління ЄС» загальним обсгом понад 1,8 трильйона євро. За планами Єврокомісії, з цієї кризи ЄС має вийти більш сильним та конкурентоспроможним за рахунок інноваційного технологічного розвитку в межах Зеленої угоди та цифрової трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-