В Австралії скорочується населення - вперше за 100 років

В Австралії скорочується населення - вперше за 100 років

Укрінформ
Австралійське населення вперше з часів Першої світової війни на тлі закриття кордонів через пандемію COVID-19 демонструє скорочення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Medical Xpress із посиланням на директора з питань демографії Австралійського бюро статистики Філа Браунінга. «Востаннє, коли ми спостерігали, скорочення населення було в грудні 1916 року – під час Першої світової війни», - наголосив Браунінг.

В Австралійському бюро статистики пояснили, що протягом останнього півріччя фіксується зменшення міграції до країни. При цьому дане скорочення «не було компенсоване природним приростом населення».

Читайте також: Італія блокує експорт вакцини AstraZeneca до Австралії

Під час пандемії COVID-19 влада Австралії, населення якої становить 25,76 мільйона осіб, закрила кордони країни. У поєднанні з активним тестуванням на коронавірус та відслідковуванням контактів це дозволило суттєво зменшити рівень зараження COVID-19 і максимально відновити комерційне життя Австралії.

Загалом із початку пандемії в Австралії виявлено лише 29 166 випадків коронавірусу, а число летальних становить 909.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 121 959 217 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 695 044 летальних, 98 283 405 осіб одужало. 

Фото з сайту medicalxpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-