У Фінляндії до липня планують вакцинувати всіх жителів, кому за 16

У Фінляндії до липня планують вакцинувати всіх жителів, кому за 16

Укрінформ
У Відомстві охорони здоров'я і соціального розвитку Фінляндії прогнозують, що до початку липня всі жителі країни, кому за 16, тобто близько 4,5 млн осіб, будуть вакциновані від коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

У відомстві зазначили, що з квітня в країну надходитиме набагато більше вакцин, і в кращому разі за тиждень можуть бути щеплені до 600 тис. осіб.

Влада вже раніше навесні повідомила про збільшення кількості вакцин, які надходять до Фінляндії, але, попри це, точне прогнозування темпів вакцинації поки що неможливе.

Читайте також: Фінляндія при вакцинації може приділити особливу увагу іноземцям

Обсяг постачання вакцини AstraZeneca істотно змінюється щотижня, пише видання. Вакцини компаній Biontech і Pfizer надходять стабільно, з початку квітня постачання мають істотно зрости та досягти обсягу 160 000 доз на тиждень. Крім того, в кінці квітня - на початку травня мають початися постачання вакцин компанії Johnson&Johnson.

Читайте також: Штати ведуть переговори щодо постачання вакцин іншим країнам - Байден

Зараз у країну привозять від 60 000 до 67 000 доз вакцин від Biontech і Pfizer щотижня і невелику кількість вакцин від Moderna. Обсяги постачання від компанії Astra Zeneca коливаються між 15 000 і 100 000 на тиждень.

Як повідомляє фахівець з Відомства охорони здоров'я і соціального розвитку THL Міа Контіо, на кінець минулого тижня до Фінляндії надійшло загалом 909 000 доз вакцин від коронавірусу. З них мешканці країни вже отримали 611 000 доз.

Читайте також: Фінляндія розпочала тритижневий локдаун

Контіо зазначає, що, згідно з попередніми прогнозами, до кінця червня в Фінляндію має надійти від 5 до 7 млн ​​доз вакцин.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Worldometer, у світі зафіксували 121,789,851 випадок зараження коронавірусом. Зокрема, зафіксовано 2,691,499 летальних випадків, одужало 98,184,791 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-