У глибинах Тихого океану виявили мікроби, яких не бачить людський імунітет

У глибинах Тихого океану виявили мікроби, яких не бачить людський імунітет

Укрінформ
У центральній частині Тихого океану поблизу островів Фенікс на глибині понад 3 тисяч метрів виявлені бактерії, які не здатен розпізнати вроджений імунітет людини.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в статті групи біологів Бостонського університету та Гарвардської медичної школи в журналі Science Immunology.

Так, американські дослідники вказують на представників роду Moritella із класу морських грамонегативних гамма-протеобактерій.

Зовнішнє покриття мікробів складається із ліпополісахаридної (ЛПС) плівки. Інші організми розпізнають ці бактерії за певними ділянками молекул. Проте ЛПС-рецептори в культурі клітин людини, миші та краба не змогли виявити 80% цих піднятих із глибин океану бактерій.

Наголошується, що таке відкриття розхитує загальноприйняте переконання в тому, що людський імунітет практично універсальний і може розпізнати будь-які мікроорганізми (в тому числі із середовищ, із якими людина ніколи не мала справ).

Читайте також: Спори плісняви можуть вижити на Марсі - NASA

Дослідники зазначають, що ніхто ніколи повноцінно не перевіряв універсальність імунітету людини, а тому для цих глибоководних бактерій «люди – як марсіани, і навпаки».

Науковці переконані, що таке відкриття може дати поштовх до створення нових біологічних інструментів та терапій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-