Польща вводить локдаун до 9 квітня

Польща вводить локдаун до 9 квітня

Укрінформ
У світлі різкого стрибка кількості інфікованих на COVID-19 Польща запроваджує національний локдаун з 20 березня по 9 квітня.

Про це під час пресконференції повідомив у середу глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу.

“На минулому тижні ми були на рівні понад 20 тис. інфікованих за добу, але темпи зростання кількості інфікованих не зменшуються, а, на жаль, третя хвиля зростає і прискорюється. У цій ситуації маємо здійснити рішучі кроки”,- заявив Недзельський.

Він повідомив, що на три тижні - з 20 березня по 9 квітня – жорсткий локдаун, який зараз діє у чотирьох воєводствах країни, буде розширено на всі 16 воєводств Польщі.

Зокрема, йдеться про відновлення дистанційного навчання для учнів 1-3 класів середніх шкіл, закриття готелів (крім службових поїздок), торгових центрів, кінотеатрів, театрів, музеїв, розважальних закладів, басейнів, спортивних об’єктів тощо.

Міністр повідомив, що МОЗ спільно з МВС країни дали розпорядження усім воєводствам прискорити кроки щодо створення додаткової інфраструктури для COVID-пацієнтів.

“Ми плануємо, щоб упродовж найближчого тижня з'явилися рішення щодо понад 8 тис. додаткових ліжок”,- наголосив Недзельський.

Глава МОЗ повідомив, що головною причиною різкого стрибка кількості інфікованих є британська мутація, яка в Польщі становить вже понад половину усіх випадків інфікування.

“Зараз маємо 52%”,- підкреслив Недзельський, зазначивши, що наприкінці січня цей показник становив лише 5% і в наступні тижні швидко зростав.

Міністр закликав працедавців, аби максимально перевести працівників на дистанційну форму праці.

Читайте також: У Польщі - різкий стрибок інфікування коронавірусом, МОЗ попереджає про «складні тижні»

“Зараз саме той момент, коли ми змушені повернутися до такого режиму праці, який був характерний в другій половині жовтні – листопаді чи весною минулого року”,- наголосив Недзельський.

Він підкреслив, що потрібно максимально обмежити мобільність людей, аби зменшити рівень трансмісії вірусу.

Читайте також: Шотландія почне вихід із локдауну 2 квітня

Як інформувалося, за минулу добу, 16 березня, у Польщі зафіксовано 25 052 нових випадків інфікування коронавірусом, що є найвищим показником від 14 листопада минулого року.

Від початку пандемії у Польщі вже інфікувалися майже 2 млн осіб, померли понад 48 тис.

Фото: PAWEŁ RELIKOWSKI / POLSKAPRESS/East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-