Суворі COVID-обмеження в пологовому збільшують ризик смерті дитини – ВООЗ

Суворі COVID-обмеження в пологовому збільшують ризик смерті дитини – ВООЗ

Укрінформ
Користь тілесного контакту мами з передчасно народженою дитиною та дитиною з вродженою хворобою перевищує ризики коронавірусу, тоді як суворі обмеження в пологовому будинку можуть мати фатальні наслідки для немовлят.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров’я.

Зазначається, що заборона на перебування передчасно народженої дитини поруч із матір’ю через карантинні обмеження, введена в багатьох країнах у контексті пандемії COVID-19, на 65% збільшує ризик смерті дитини через відсутність життєво необхідного фізичного контакту з матір’ю чи батьком після народження.

Водночас представники ВООЗ наводять дані про користь тілесного контакту мами з передчасно народженою дитиною та дитиною з вродженою хворобою.

Читайте також: Після Covishield не буде проблем з міжнародним свідоцтвом про вакцинацію – Ляшко

Для таких дітей ВООЗ рекомендує якнайдовше перебування у контакті «шкіра до шкіри» з матір’ю чи батьком після народження, а також грудне вигодовування.

Як зазначається в результатах дослідження, проведеного серед 1 120 лікарів-неонатологів та акушерів, дві третини з них сказали, що розділяли передчасно народжену дитину з батьками у випадку позитивного результату захворювання на коронавірус чи підозри на нього.

Раніше повідомлялося, що антитіла, які захищають від коронавірусу, часто передаються від матері до дитини під час вагітності.

Читайте також: Смерті від тромбозу: у ВООЗ заявляють про відсутність зв'язку з COVID-вакцинацією

Фахівці також припустили, що вакцинація вагітних жінок може захистити і їхніх ще ненароджених дітей.

За даними Worldometer, у світі виявлено 120 822 563 випадки коронавірусу, зокрема, 2 673 622 летальні, одужали 97 456 416 осіб.

Фото: Fabrice Coffrini / Contributor / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-