Китай схвалив COVID-вакцину з клітин хом’яка

Китай схвалив COVID-вакцину з клітин хом’яка

Укрінформ
Китай схвалив четверту вакцину проти коронавірусу для екстреного використання.

Про це повідомляє видання Global Times, передає Укрінформ.

Препарат, створений з використанням клітин яєчників китайського хом'ячка, розроблений групою китайських вчених на чолі з академіком Гао Фу, директором Китайських центрів з контролю і профілактики захворювань та Китайською академією наук.

22 лютого узбецький законодавчий орган затвердив дозвіл на використання вакцини в надзвичайних ситуаціях в Узбекистані. Вакцина була схвалена до застосування 1 березня. В Узбекистані вакцина визнана однією з найбезпечніших та найефективніших у світі, зазначає видання.

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про відповідальність виробників вакцин

У заяві Китайської академії наук зазначається, що вакцина завершила фази I і II клінічних випробувань в жовтні 2020 року. Результати показали, що після повного щеплення в учасників не було серйозних побічних реакцій. Рівень нейтралізуючих антитіл, які продукуються вакциною, можна порівняти з рівнем інших рекомбінантних білкових вакцин і мРНК-вакцин, які використовуються в даний час в усьому світі, що відповідає передовим міжнародним стандартам, йдеться у повідомленні.

Фаза III клінічних випробувань вакцини була запущена в Китаї, Узбекистані, Пакистані, Еквадорі та Індонезії в листопаді 2020 року, де була запланована вакцинація 29 тисяч учасників.

Читайте також: КНР спростить правила в’їзду для щеплених китайською COVID-вакциною

У заяві йдеться, що фаза III клінічного дослідження проходить добре, особливо завдяки високому визнанню з боку Узбекистану, країни, де дослідження було вперше розпочато.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі виявлено 120 773 904 випадки коронавірусу, зокрема 2 672 204 летальні, 97 418 471 особа одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-