Греція й Румунія продовжать вакцинацію AstraZeneca

Греція й Румунія продовжать вакцинацію AstraZeneca

Укрінформ
Уряди Греції й Румунії вирішили продовжити вакцинацію населення вакциною AstraZeneca попри тимчасове призупинення в низці європейських країн через побоювання щодо побічних ефектів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

«Ми продовжимо вакцинацію всіма вакцинами (серед яких AstraZeneca - ред.), які були схвалені в Європі, допоки Європейське агентство з лікарських засобів нам не повідомить про зворотнє», - заявив глава МОЗ Греції Вассіліс Кікіліас.

Він також додав, що Греція довіряє європейському регулятору (EMA), який відповідальний за схвалення вакцин на території Євросоюзу.

За даними Romania-Insider, Національний координаційний комітет з питань вакцинації Румунії (CNCAV) також дав дозвіл на продовження щеплення вакциною AstraZeneca після аналізу виявлених побічних ефектів у країні у вакцинованих пацієнтів, вивчення мотивації інших країн, які призупинили вакцинацію AstraZeneca, та рекомендації ЕМА, яка дозволила використовувати цю вакцину.

У CNCAV додали, що зсідання крові були зареєстровані у невеликої кількості вакцинованих пацієнтів.

Як повідомляв Укрінформ, загалом від початку березня низка країн Європи призупинили застосування вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів у щеплених. Це, зокрема, Австрія, Данія, Німеччина, Норвегія, Нідерланди, Ісландія, Італія, Іспанія, Австрія, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Люксембург, Франція, Португалія.

Читайте також: На пів мільйона доз AstraZeneca лише один випадок тромбозу – імунолог

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, що вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом виробництва AstraZeneca.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами.

У світі від початку пандемії зафіксовано 120 822 563 випадки коронавірусу, зокрема, 2 673 622 летальні, одужали 97 456 416 осіб.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-