Київ вимагає прозорого розгляду справи затриманого редактора білоруської версії InformNapalm

Київ вимагає прозорого розгляду справи затриманого редактора білоруської версії InformNapalm

Укрінформ
МЗС України вимагає прозорого і неупередженого розгляду справи затриманого у Гродно редактора білоруської мовної версії сайту міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Дениса Івашина і продовжує уважно стежити за діями білоруської влади щодо нього.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МЗС у відповідь на запити ЗМІ.

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що білоруський громадянин зі статусом закордонного українця, журналіст та волонтер Денис Івашин допомагав розповідати світові про злочини у ході російської агресії проти нашої держави, тому його затримання викликало занепокоєння МЗС України, як і багатьох українців, які слідкували за його журналістською та волонтерською діяльністю.

У міністерстві висловили переконання, що журналістська діяльність не може і не має бути приводом для переслідування. «Це затримання викликає особливе занепокоєння на тлі триваючого наступу на свободу слова, життя і здоров'я журналістів у Республіці Білорусь. Ми вимагаємо, щоб розгляд справи Дениса Івашина був прозорим та неупередженим і продовжуємо уважно стежити за кожним подальшим кроком білоруської влади щодо нього”, - заявили в МЗС.

Читайте також: У Білорусі вже 285 політв'язнів - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня в місті Гродно затримали білоруського журналіста, редактора білоруської мовної версії сайту міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm Дениса Івашина.

Фото: informnapalm.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-